Informatie & inspiratie Sociaal-maatschappelijk. 
Hier vind je extra bronnen die je kunnen helpen bij het verzamelen van de bewijsstukken. Dit kunnen websites, video's of extra opdrachten zijn. 


Ben jij verslaafd aan social media?

Is jouw mobiele telefoon vergroeid met je hand? Ben je altijd online en voelt Facebook meer als jouw natuurlijke habitat dan de echte wereld? Doe nu de test en check of jij verslaafd bent aan social media.


De vooroordelentest
In deze test ontdek je of je zelf onbewuste vooroordelen hebt 


Pesten
Interactieve film over pesten. Wat jij kiest tijdens de film heeft invloed op hoe het afloopt, it's up to you!

Slavernij:
Hoe zag een driehoeksreis eruit? De opvarenden van de Eenigheid doen een boekje open over de gebeurtenissen aan boord. Eerst met goederen naar Afrika, daarna met slaafgemaakten naar de Caraïben en ten slotte met de oogst van plantages terug.

 

Hufterproef:
Hoe reageren Nederlanders op asociaal gedrag? Dit verborgen camera programma gaat dat onderzoeken. 


Ik durf het bijna niet te vragen

In dit programma geven onbegrepen Nederlanders (zoals nudisten en ex-gevangenen) antwoord op de meest indringende en soms choquerende vragen van kijkers, en rekenen ze af met de vooroordelen die mensen over hen hebben.

De oorlog in 7 minuten
Wanneer begon de tweede wereld oorlog? Hoe lang duurde deze? Wat gebeurde er allemaal in deze oorlog? Dit korte filmpje geeft antwoord op deze vragen


Bespaar jij samen met ons liters drinkwater?
Als je naar een wereldkaart kijkt, zie je heel veel blauw. Dat is allemaal water. Maar slechts 3% van al dat water is zoet, oftewel drinkbaar. Daarvan zit weer 2% 'vast' in ijskappen, dus blijft er 1% over. En daar moeten we zuinig mee omgaan, want er komen steeds meer mensen bij. Het is zelf zo erg, dat als we zo doorgaan, er al in 2040 niet meer genoeg water is voor iedereen. Dat moeten we natuurlijk voorkomen! 

Discriminatie.nl
De landelijke plek voor het melden van discriminatie. Je kan hier ook terecht met je vragen en voor advies en informatie. 
Deze website wijst je de weg, zodat je in een paar stappen op de juiste plaats bent om melding van discriminatie te maken.